Kölyök Klub - Kutyaovi

Minnél korábban kezdjük, annál jobb.

 

Kölyök kutyusok oktatása amikor az állatorvos is engedélyezi az elengedhetetlen oltások megléte után, általában a harmadik hónapban megkezdődhet. Ilyenkor még mielőtt az alap engedelmességi képzésre vinnénk a kölyköt érdemes vele ellátogatni egy-egy ovis foglalkozásra, mely még inkább csak a környezethez és a társakhoz szoktatásról szól néhány alap feladat elsajátítása mellett. A kutyaovi szuper bevezetője lehet egy alap engedelmességi tanfolyamnak, de azt nem helyettesíti. Ezeken a foglalkozásokon megtapasztalhatja a kölyök, hogy milyen egy kutyás csoportban a szabadban lenni, szokhatja az új hangokat, zajokat és illatokak, de megízlelheti a gazdival közös munka gyümölcsét is. Így a kölyök számára valamilyen módon jövedelmező együttműködés nagyon fontos és maradandó élménnyé válik számára, mely a későbbi tanulmányai során a gazdinak lesz segítség.

Minden esetre könnyebb még egy el nem rontott kutyánál kialakítáni a megfelelő viselkedést, mint később kijavítani egy-egy már berögzött rossz szokást. Nem utolsó sorban a kapcsolatunkat is elmélyíthetjük a közös feladatok közben amiknek segítségével felépíthetjük azt a bizalmi rendszert, amelynek köszönhetően a gazdi egy szófogadó kutyussal lesz gazdagabb a kutyus pedig tudni fogja, hogy mivel tegye még boldogabbá gazdáját.

Kölyök korban a kutyusok még sokkal jobban kötődnek a gazdájukhoz és sokkal befogadóbbak a tanításra, na meg persze a játékra is, de annak is megvan a maga ideje.

Ma már nagyon divatos és felelősségtudatos cselekedet, ha az újoncokat kutyaoviba visszük, de nem mindegy, hogy milyen ovit választunk.

Egy biztonságosan elkerített helyen, ahol a foglalkozások zajlanak egy tapasztalat kutyatrénerrel jó esélyekkel indulunk el az ovis foglalkozások sikeressége felé. Az alap engedelmességi feladatok megtanulásán kívül fontos a kutya szocializálódása is más kölykök közt, hogy megtanuljon bánni más ebekkel is. Az oktató már az ovis kutyusok gazdáinak is tud ajánlani olyan verseny vagy közös kikapcsolódási formát, amit a gazdi és kutyus is szívesen végez majd a hétköznapokban, és hasznos tanácsokkal látja el őket. A tréner azt is figyelembe is veszi az órákon, hogy mennyi ideig tud feledatokat megoldani a kiskutya, és mikor kell egy kis szünetet tartani az órák alatt.

Egy kutya nagyon gyorsan felnő, és ha már kialakultak rossz szokásai akkor is érdemes iskolába vinni, hiszen akkor is sokat javíthatunk kapcsolatunkon az új vagy kikopott dolgok (újra)tanulásával, de ha van alkalmunk rá, akkor a legjobb, ha amint lehet elkezdjük a kölyök következetes nevelését otthon is és a választott oviban egyaránt.

Az a "keret", melyet ilyenkor építünk kutyusunk köré biztonságot nyújt majd számára később is és megalapozza a harmónikus kutya-gazda kapcsolatunkat, amit napi szintű gyakorlással szilárdíthatunk meg és tarthatunk fennt egy életen át.

Leginkább 3-8 hónapos korig ajánljuk a kutyaovis foglalkozásokon való részvételt az alap engedelmességi tanfolyam elvégzése előtt, vagy közben. Sokat segíthet, ha a kutyád megismeri a helyet, és a kutyás közösséget mielőtt elindulsz vele egy alap engedelmességi tanfolyamon.

Ezek az ovis foglalkozások a mi iskolánkban heti kétszer szombat és vasárnap reggel indulnak, de minden alkalomra előre be kell jelentkezni a facebook csoportunkban, vagy telefonon, vagy e-mailben!

Bejelentkezéshez:

Belépek a csoportba

 

kutyaovi

 

Árak