Angol-francia falkavadász kopó

Mittelgroßer Anglo-Französischer Laufhund - Medium-sized Anglo-French Hound

Eredete

Az Angol- Francia falkavadász kopó Franciaországból származik és jellemzően a Francia sport kutyafajtákra a hazáján kívül nem nagyon elterjedt fajta. Leginkább az angol vérvonal dominál benne, melyet az Angol rókakopó, és a Harrier képvisel. A Petite Bleu de Gascogne, a Petit Gascon Saintongeois, a Poitevin, Artoiszi és Norman kutyák a legvalószínűbb francia ősei közé tartoznak.

Leírás

A középkori Angol- Francia falkavadász kutyákat évszázadokon keresztül újramixelték az újonnan létrejött kevert fajtákkal. Az így kapott ebek fizikai jellemzőit az Angol fajoktól örökölték, de testfelépítésüket és fejformájukat inkább a nyúlánkabb Francia rokonoktól. Ez a kutyafajta eredetileg vadászatra lett tenyésztve, mely akár egyedül, akár falkában is nagyszerűen képes felkutatni a zsákmányolandó nyulakat és hangos ugatással jelezni az állat hollétét, sőt a zsákmányállatot vissza is terelni a vadász irányába. Ez a kiegyensúlyozott és nyugodt kutya fajta remekül tolerálja a különböző embereket, és vágyik más kutyák társaságára is, mivel megszokta a különböző vadászok és társ vadászkutyák jelenlétét. Idegen macskákat megtekintve az utcán könnyen üldözőbe veheti őket. Más állatokhoz jobb, ha még az alkalmazkodó és barátságos kölyök korában szoktatjuk hozzá ezt a kutya típust. A vadászkutyák makacssága jellemző rá, ezért nehezebben tréningezhető, és csak a jutalom alapú tréning hozza meg gyümölcsét vele, mivel a durva bánásmódra engedetlenséggel reagál. Lakásban nem tartható és családi kutyának sem való.

Származási hely

Franciaország

Fajtacsoport besorolás

VI.Kopók és rokon fajták

Alkalmazás

Vadászat

Marmagasság

46-58 cm

Súly

16-20 kg

Szín

Trikolor: fekete és fehér cserszínű jegyekkel , vagy fehér és narancs.

Szőrzet

Sima és rövid enyhén fényes.

Ápolás

Rendszeres keféléssel és természetes olajok bedörzsöléssel kell bundáját ápolni, és a fülek tisztítására is figyelni kell.

Küldj Nekem Email-t!