Kölyök Kutya Tréning

Kölyök kutyák életük nagy részét alvással, evéssel és játékkal töltik ugyan, de már ekkor is fontos, hogy ne hagyjuk őt egyedül felfedezni a világot. A közös foglalkozások és közös játékok megalapozzák a jól működő kutya-gazda kapcsolatunkat, melynek előnyeit élvezhetjük a jövőben is.

Akár 3 hónapos kortól már ajánlott elkezdeni a tréninget, mellyel ki lehet alakítani egy egészséges kutya-gazda kapcsolatot, ami a nyugodt együttéléshez lesz majd szükséges a jövőben. Most még nagyon aranyos, amikor a papucsot rágcsálja, vagy ráugrik a lábára mikor hazaér, de ha pont most nem tanulja meg, hogy mit szabad és mit nem, akkor azt sajnos nagyobb korában sem fogja tudni, és addigra már zavaróak lehetnek ezek a cuki szokásai.

kölyök kutya tréning

 

Ahelyett hogy leszidná a kis jövevényt, aki újonnan került be a családba és összepisilte a nappalit, inkább legyen megértő és türelmes, és tanítsa meg neki a helyes viselkedést pozitív megerősítéssel.

Egy kutyatréner feladata ebben az időszakban, hogy utat mutasson az újonc bevezetésében az emberi családjába. Ezen túl persze rengeteg kutyanevelési tanácsot olvashat az interneten és könyvekben is, amik szintén segíthetik boldogulni választottjával, viszont nem helyettesítik egy személyre szabott képzés nyújtotta előnyöket.

A képzés során ugyanis megtanítjuk a kutyus számára az alap engedelmességi parancsokat és a helyes magatartást otthon és a lakás körül. Az ül, fekszik, marad, lábhoz, vagy helyedre parancsok gyakorlása eleinte sok időt vesz majd igénybe, mert a kölykök figyelme igen sokszor elkalandozik, de megéri időt szánni rá minden nap, hogy később fegyelmezett kutyánkra igazán büszkék lehessünk majd.

Ekkor alakul ki a kutya és gazda közötti kétirányú feltétel nélküli bizalom, mely nélkülözhetetlen a további tanulások és fejlődés során. Minél előbb kezdjük el tanítását, annál inkább alakíthatunk ki egy mindannyiunk számára előnyös kapcsolatot. Ez gyakorlatilag akkor is elindulhat, ha a kölyök hozzánk kerül pár hónaposan, de akár a 3. hónaptól is.

Azt gondolnánk, hogy abban nincs semmi különös, ha a kutyakölyök játszadozik valamivel, de a kölykök számára még nem érthető, hogy mi az hogy miénk, vagy az övé. Bármi játékszerré válhat, ami az útjába kerül, ezért azt sem árt vele megértetni, hogy mi az, ami az övé, és mi az, ami nem.

Mik azok a határok amik között mozoghat? Mi lesz, ha majd felnő? Akkor is ilyen édes lesz az a viselkedése, amin most még csak nevetünk?

Egy kölyök kutya egy éves korára már felnőttnek számít, tehát kevesebb, mint egy évünk van rá, hogy élvezzük kölyök létének előnyeit és hátrányait, meg hogy bevezessük őt a nagybetűs életbe. Használjuk ki ezeket a gyönyörű hónapokat, és alapozzuk meg a harmónikus együttélésünket ezzel a kis újonccal.
 

  • szocializáció
  • szabályok felállítása
  • alap engedelmességi gyakorlatok
  • pórázfegyelem
  • nem kontroll
  • fejlesztő játékok
  • étrend kialakítás
  • kutya-gazda kapcsolat fejlesztése
  • behívás

Küldj Nekem Email-t!