Frizbi

 

A kutyás frizbi sport 1970-ben Amerikából indult el, és azóta meghódította a világot. Az elvárosiasodás hatásaként a kis házi, családi kedvencek mivel már nem tudták végezni eredeti fajájukra jellemző munkáikat, úgy, mint a terelés, vadászat, ezért fontossá vált olyan kutyás elfoglaltságok kitalálása és űzése, mint a kutyás frizbi, ami remek kikapcsolódás lehet gazda és kutyája számára is.

Aktív, és energikus kutyák fizikális, és mentális lefárasztására is remekül alkalmas ez a sportág, ami leginkább a kutyák apportkészségére alapoz, hiszen a repülő gumi korongot minél többször vissza kell hoznia az eldobójának.
Az a folyamatos mozgás, amiben a gazda tarthatja a kutyáját egy ilyen játékkal még a legfáradhatatlanabb ebet is jól megmozgatja és kielégítheti mindennapos munkavágyát.

Viszonylag helyigényes sport, de nem kell hozzá túl nagy felszerelés, csak egy a kutyák számára kifejlesztett frizbi, ami kellő képpen kíméli az eb fogait.

 

kutyás frizbi

 

A legtöbb kutya annyira megszereti ezt a sportot, hogy le sem nagyon akar majd állni a visszahozásokkal, sőt még akár arra is rászokik, hogy a levegőben kapja el a korongot.

A frizbi kutyás sportnak két válfaja alakult ki , az egyik a távolsági verseny, ahol egy 40 méter hosszú pályán különböző pontokat lehet elérni, attól  függően, hogy melyik szakasznál kapja el a kutya, majd hozza vissza a gazdájának, vagy a másik kutyás sport a freestyle frisbee, ahol látványos trükkökkel tarkított mutaványokat ad elő a kutya és felvezetője pár percben.

 

freestyle frisbee

 

Bármelyik változatot is válaszd, kutyád biztosan le lesz fárasztva egy-egy jó kis frizbi edzés után. A lényeg, hogy mindketten élvezzétek a játékot!

Tanfolyamainkon segítünk elsajátítani a frizbizés alapjait egészen a legfelsőbb szintig.

 

Induló tanfolyamok