Ugrás a tartalomra
flyball

Flyball, vagyis repülő labda
 

Azt a labda kilövő szerkezetet, amiből a kutya elkaphatja a zsákmányát 1970-ben szerkesztette meg Herbert Wagner, kafilorniában. Majd kutyakiképzők, és kutyás szervezetek is elkezdték használni.

Amerikában 1983-ban tartották az első nagy Flyball versenyt, és az amerikai flyball klubnak (NAFA) világszintű fennhatósága is van azóta a flyball klubok felett.

A játákban 2-4 fős csoportok versenyeznek egymással, hogy ki teljesíti hamarabb a kb. 14 méter hosszú pályát hiba nélkül. Maga a pálya négy ugró akadályból és a labdakilövő szerkezetből áll. Mindig egy kutya indulhat csapatonként a startvonalról, majd ha ő visszaért a labdával, akkor indulhat a következő váltásban.

Az ugró akadályokat a legkisebb kutya magasságához állítják be a csapatban, ami 20-40 cm között lehetséges a versenyeken.

Ez a kutyás sport a mozgékony kutyusok számára lett kitalálva, melyeket nem hagy teljesen hidegen a labdázás, és a labda apportírozása.
Kevésbé apportos kutyákkal is meg lehet szerettetni ezt a sportágat, ha a gazdi ügyesen motiválja a kutyusát.

Ebben segítünk majd ezen a tanfolyamon, hogy hogyan tudod rávenni kutyusodat arra, hogy minél gyorsabban visszahozza a labdát a dobbantós labdaadagolóból az ugró akadályokon keresztül.

Feltéve, hogy az alapok már mennek csoportban is, és kedvencednek nincsen semmilyen mozgásszervrendszeri betegsége ez a sport remek kikapcsolódást, és fárasztást jelenthet munkamániás, vagy fáradhatatlan kutyádnak!

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!

 


 

Ai Chat ablak