Felnőtt Kutya Tréning

Felnőtt kutyák figyelmét már nem csak az alvás, evés, és játék köti le, hanem a nagyvilág dolgaira is egyre kíváncsiabbak. Ekkor érdemes még inkább szélesíteni a megtanulható trükkök, játékok, sportok skáláját és megfelelően szocializálni őt mind emberi, mind más kutyák társaságában.

kutya tanítás

Valamelyik kutya jobban igényli a fizikai lefárasztást, van amelyik inkább a szellemileg kimerítő feladatokért rajong jobban. Ebben a korban már koncentrációjuk jobban összpontosul és kiteljesíthető a gyakorlatok során, tehát ilyenkor érdemes kísérletezni különböző játékokkal és gyakorlatokkal, amik fizikailag fitten és szellemileg egészségesen tartják.

Kisebb termetű kutyák 12, nagyobbacskák úgy 18 hónapos korukra már felnőttnek számítanak, és ekkor már lehetnek olyan nem kívánt szokásaik melyeken szívesen változtatna, de nem tudja hol kezdje?

Egy alapozó felnőtt oktatáson való részvétel a legtöbb problémára megoldás lehet. Esetleg kapcsolatuk rendben van, de szeretne többet kihozni kutyájából?

Egy megbízható oktató vezetésével újabb és újabb trükköket tanulhatnak, vagy megerősíthetik, újra feleleveníthetik a már régebben tanultakat és tovább fejleszthetik a kutyus képességeit. Az ül, fekszik, marad, helyedre, lábhoz parancsok és a "NEM" kontroll gyakorlása otthon a biztonságos kertben zajlik, majd ha ott tökéletesen működik, akkor nehezített terepen, kint a városban, vagy réten, esetleg parkban is elővesszük őket.

A már tanult, és szófogadó kutya behívása könnyen megy majd idegen és szimatolásra csábító terepen is. Ezt először egy hosszabb pórázon gyakoroljuk majd a szabadban, azután egyre inkább a nélküle.

A póráz feladása egyszerűen kell, hogy menjen, és a kutya fegyelmezetten viselkedjen a sétáltatás alatt is, ne húzzon, vagy rángasson minket. Mindzet és még sok minden mást is megtaníthatunk barátunknak egy kiképző segítségével.

Egy ilyen alapozó tréning személyre szabott elemei lehetnek például a box, vagy az autó használata, ha zökkenőmentesen szeretnénk kedvencünkkel utazni, vagy ne jelentsen problémát az orvosi asztalra való feltevés sem, vagy összeszoktatás más állatokkal.

Úgy, mint az embereknek, a kutyáknak is szükségük van a feladatokra ahhoz, hogy önbecsülésük nőhessen. Ezt a megfelelő jutalomfalattal és sok dícsérettel el is érhetjük, és következésképp nem csak figyelni fognak ránk, hanem bíznak is bennünk és bármire képesek lesznek értünk.
 

 • alap engedelmességi gyakorlatok
 • behívás
 • póráz fegyelem
 • nem kontroll
 • trükkök tanítása igény szerint
 • sport tevékenység választása
 • könnyű séta, nyugodt együtt élés
 • viselkedésproblémák kezelése
 • utazás autóban
 • boksz használat
 • helyes viselkedés az orvosnál

Képzésen való részvételhez kattints az alábbi képzésre jelentkezés sorra!

Milyen képzés érdekel?
10 alkalmas alap engedelmességi tanfolyam
10 alkalmas alap engedelmességi tanfolyam
10 alkalmas egyéni oktatás
10 alkalmas haladó engedelmességi tanfolyam
10 alkalmas felsőfokú engedelmességi tanfolyam
5 / 5 alkalmas sétáltatást segítő tanfolyam
10 alkalmas kutyatánc tanfolyam
10 alkalmas játékos agility
kondícójavító sport
10 alkalmas trükk tanítás
ember keresés
10 alkalmas illatminta keresés
labda terelés
Örző-védő, BH felkészítő, egyéb
Ivara
Ivartalanított
Honnan lett beszerezve a kutyus
Miket ismer
Milyen büntetést alkalmaztok
Amikor haza érkezel
Agressziót kiváltó tényezők

Friss tartalom