Csoportos Kutya Tréning

 

Alap Engedelmességi Tanfolyam

 

A csoportban végzett feladatok alatt kapcsolatunk fejlődik, és kutyánk megtanul társaságban is viselkedni.

kutya csoport

Vegyél részt egy szuper hangulatú, csoportos alap engedelmességi képzésen négylábú társaddal a szabadban zárt, biztonságos, füves területen!

Ezeken a csoportos képzéseken minimum 2, és maximum 9 fő társaságában vehetsz részt hetente azonos időpontokban az EbMester Kutyaiskolában. A képzés megalapozza a kutya-gazda kapcsolatot és jól működővé teszi miközben kedvencünk szocializálódik más emberek, ebek, és idegen tárgyak társaságában.

 

Milyen oltások szükségesek?

 

Az alap engedelmességi feladatok elsajátítása 3 hónapos kortól történhet csoportosan, ha kutyus megkapta az alap oltásait, és az állatorvos engedei, hogy társaságba menjen, ami általában a 3. kombinált oltás után szokott megtörténni. Természetesen a veszettség elleni oltás is szükséges, hogy meglegyen.

Nem kötelező, de, ha az orvos ajánlja, és szeretnétek kennel köhögés ellen is oltatni a kutyust, akkor ez az oltás után egy hetes türelmi idő a javasolt, hogy az eb biztosan ne adja tovább a legyengített vírusokat, amikkel kezelik.

A tanfolyamok helyszíne az EbMester - Kutyaiskola Göd és Sződliget között a régi kettes főút mentén található.

 

Amiket tanulunk:

 

  • szocializáció más kutyák és emberek társaságában
  • pozitív megerősítéses tréning
  • alap engedelmességi feladatok
  • behívás
  • kutya-gazda kapcsolat fejlesztése
  • klikkertréning
  • pórázfegyelem
  • "NEM" kontroll

 

Milyen csoportok indulnak korosztály, és méret szerint?

 

KÖLYÖK, FELNŐTT, és APRÓ csoportos tanfolyamot külön indítunk. Kölyök kutyusok alap engedelmességi tanfolyamon 3-8 hónapos korig vehetnek részt, 8 hónapos kor felett viszont már felnőtt csoportba fognak kerülni valószínűleg, amennyiben a tréner másképp nem látja jónak. A kistestű kutyusok kortól függetlenül 40 cm-es marmagasságig vehetnek részt az Apró Alap Engedelemességi tanfolyamokon. Igyekszünk mindenki számára a legmegfelelőbb csoportot megtalálni, amiben kellő képpen tud fejlődni és, ha szükséges, akkor változtatunk is a csoportok összetételén közös megbeszélés alapján.

 

Hogyan épülnek fel az órák?

 

Az első alkalommal ismerkedünk egymással, és az iskolával, és egy pár alap feladatot sajátítunk el, miközben megbeszéljük a legfontosabb elméleti tudnivalókat, a szabályok kialakításával kapcsolatosan.

Második alkalomtól adunk klikkereket, melyekkel megkezdődik a gyakorlatozás, de minden óra végét játékkal zárjuk. Kölyök csoportoknál kicsit lazább órákat tartunk, hiszen ők még nagyon szétszórtak tudnak lenni, de az alapokat már velük is szépen el lehet sajátítani. Vannak feladatok, melyek ismétlődnek az egyes órákon, viszont a tanfolyam anyagának nagy része egymásra épül, ezért a legjobb, ha minden alkalomra el tudtok jönni a képzés ideje alatt, de természetesen, ha egy-két alkalommal kimaradtok, akkor a pótlásra több lehetőségetek is van, akár egyénileg, akár csoportosan.

Az utolsó alkalommal ki lehet próbálni különböző játékokat, haladó feladatokat és eszközöket, hogy megtapasztalhassák a kutya-gazdi párosok, hogy milyen irányban éredemes tovább indulniuk, ha kutyás sportokban, vagy engedelmességi részen szeretnének tovább fejlődni.

A tanfolyam végén mindenki kap egy értékelést és oklevelet a vizsga után. A képzés elvégzése viszont akkor lesz a legsikeresebb, ha a tanultakat nem csak a kutyiskolában gyakoroljátok, hanem napi szinten akár otthon, vagy séta közben is!

 

Hogyan tudok pótolni?

 

Amennyiben közbejött valami, és egy-két órán nem tusz részt venni, úgy akár egyénileg tetszőleges időpontban, de ilyenkor felárral, vagy egy másik éppen futó csoportban fix időpontban is lehetőséged van díjmentesen pótolni. Amit viszont nem feltétlenül tudunk garantálni, az az, hogy pont arra az elmaradt órára tudtok becsatlakozni egy másik csoportba, ahanyadik órát kihagytátok. Mindenképp jelezzétek előre az oktató felé, ha kimaradnak alkalmak, hogy tudjon ajánlani helyette más lehetőséget!

 

Mit hozzak az órákra?

 

-Egészséges, éhes kutyát

-Póráz, nyakörv

Amit fontos hozni, az a póráz, nyakörv, ami lehetőleg a hagyományos (kiképző) fajta legyen. Hámban nem lehet olyan jól oktatni a kutyusokat, ki is bújnak belőle elég sűrűn, de, ha csak ebben érzi magát jól az eb, akkor megteszi ez is. A póráz lehetőleg legyen fix textil, bőr, vagy amilyen anyagút szeretnél, de ne a flexi, ami képzés közben nagyon megnehezíti a mozgást.

-Jutalomfalat

Lehetőleg nedves, hogy könnyen lenyelje a kutyus. Minél kisebb darabokra aprított virsli, sajt, alma, répa, amit csak szeret az eb. Ínyenceknek főtt, sült húsok darabolva, akár májról, vagy egy kis kacsacombról legyen szó. Lehet boltban vásárolt nedves, vagy szárított hús is, és különböző jutalomfalatok. Amit viszont minden nap kap otthon száraz eledel, az nem biztos, hogy eléggé motiválni fogja az iskola magas ingerkörnyezetében, így próbáljatok ki többféle falatot. Egy-egy alkalommal akár 20 dkg jutalomfalat is elfogyhat, amit mindenképp vonj le a napi eledeléből kis kedvencednek, hogy ne hízzon el!

-Víz, itató

-Törölköző

Ez lehet bármilyen nem használt rongy darab, kádkilépő is, amin a kutyus elfér, hiszen ez lesz a feladatok kindulópontja.

-Első alkalommal az oltási könyv

Ennek a megkapott oltásoknál lévő pecsétekről  készült fotóját is elfogadjuk, ha azzal érkeztek az első órára. A kombinált oltásokat, és a veszettség elleni oltásokat is elllenőrizzük ilyenkor.

 

Időtartam és díjazás

 

A képzés 8 alkalmat foglal magába, és az egyes alkalmak 60 percesek. Ezek minden héten ugyanabban az időpontban kerülnek megtartásra.

A tanfolyam díja 45.000,- Ft, de most akciósan 36.000,- Ft.

A beíratkozás után mindenki kap egy ajándék sípos klikkert a második alkalmon.


 

Mi van, ha kijártuk az alap engedelmességi tanfolyamot?

 

Következő szint, a haladó tréning célja, hogy a már meglévő kutya-gazda kapcsolatot elmélyítse, és szilárdabbá tegye. Ezen a haladó tanfolyamon az elvárások, és távolságok növelésével elérheted, hogy kutyusod egyre több szituációból be tudd hívni, ingerekkel dúsított területekről is, szabadon sétáljon a lábad mellett, de ugyanakkor rád figyeljen, vagy, ha kis kedvenced messzire távolodna el tőled séta közben, akkor is szót fogadjon neked. 

Végül a felsőfokú engedelmességi tanfolyamon már a nehezített körülmények közötti feladatvégzés, a gazdira figyelés, nehéz szituációkból való behívás sem lesz probléma a kutyusoknak.  Az alap, és haladó csoport elvégzése után lehet rá jelentkezni.

 


Jelentkezz Alap Engedelmességi Tanfolyamunkra az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Engedelmességi Tanfolyam Regisztráció

Küldhetünk értesítőt rendezvényeinkről?
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Általános szerződési feltételek elfogadása

Kattintson Ide az ÁSZF megtekintéséhez!
Új lapon nyílik meg, az űrlap kitöltés megmarad (*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező).