Ugrás a tartalomra
Kép
kis angol agár - whippet

A whippet egy elegáns megjelenésű törékenynek tűnő agár. Feje hosszú és száraz, stopja mérsékelt. Orrtükre lehetőleg fekete. Harapása ollós, állkapcsa erőteljes. Szemei oválisak, tekintete éber. Fülei kicsi rózsafülek. Nyaka hosszú és szépen ívelt. Háta hosszú, ágyéka ívelt, fara lejt. Lábai egyenesek és párhuzamosak, mancsai domború zárt ujjakkal. A whippet nyugodt és kiegyensúlyozott. Lakásban jól tartható ha elegendő mozgást tudunk biztosítani számára. Nem csaholós. A gyerekeket szereti és általában más kutyákkal és háziállatokkal is jól kijön. Kedves és szereti gazdája társaságát de nem tolakodó. Aktív életvitelű gazdáknak javasolt.

Eredete

A whippet eredete alig 100 évvel hamarabbra nyúlik vissza. Kis termetű agarakból olaszagárból és a foxterrier keresztezéséből hozták létre. Észak-Angliában bányászok és gyári munkások tenyésztették ki. A whippetet ezek az emberek szabadidős szórakozásukra is tartották mint például nyúlheccekre, később pedig a versenypályákon mérették meg őket. Ez az agár fajta rövid távon rendkívül gyors. Manapság gyakran látni kutyakiállításokon is.

Származási hely

Fajtacsoport besorolás

Szőrzet

Ápolás

A whippet szőre nem igényel gyakori ápolást. Néha gumikefével keféljük át szőrét, ezt a műveletet vedlési időszakban ismételjük meg gyakrabban.

Magasság
44-48 cm
Súly
9-10 kg
Fajta neve más nyelveken
Whippet

Oktatások / Programok

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Kezdés:

Szerezz örömet Szeretteidnek és Kis Kedvenceiknek Kutyás Élményekre beváltható kuponjainkkal!

 

ajándékutalvány

További leírásért kattints a képre!