Whippet

Eredete

A whippet eredete alig 100 évvel hamarabbra nyúlik vissza. Kis termetű agarakból olaszagárból és a foxterrier keresztezéséből hozták létre. Észak-Angliában bányászok és gyári munkások tenyésztették ki. A whippetet ezek az emberek szabadidős szórakozásukra is tartották mint például nyúlheccekre, később pedig a versenypályákon mérették meg őket. Ez az agár fajta rövid távon rendkívül gyors. Manapság gyakran látni kutyakiállításokon is.

Leírás

A whippet egy elegáns megjelenésű törékenynek tűnő agár. Feje hosszú és száraz, stopja mérsékelt. Orrtükre lehetőleg fekete. Harapása ollós, állkapcsa erőteljes. Szemei oválisak, tekintete éber. Fülei kicsi rózsafülek. Nyaka hosszú és szépen ívelt. Háta hosszú, ágyéka ívelt, fara lejt. Lábai egyenesek és párhuzamosak, mancsai domború zárt ujjakkal. A whippet nyugodt és kiegyensúlyozott. Lakásban jól tartható ha elegendő mozgást tudunk biztosítani számára. Nem csaholós. A gyerekeket szereti és általában más kutyákkal és háziállatokkal is jól kijön. Kedves és szereti gazdája társaságát de nem tolakodó. Aktív életvitelű gazdáknak javasolt.

Származási hely

Nagy-Britannia

Fajtacsoport besorolás

X.

Alkalmazás

Verseny, vadász és családi kutya

Marmagasság

44-48 cm

Súly

9-10 kg

Szín

Minden szín és azok kombinációja lehetséges.

Szőrzet

Sima és rövid

Ápolás

A whippet szőre nem igényel gyakori ápolást. Néha gumikefével keféljük át szőrét, ezt a műveletet vedlési időszakban ismételjük meg gyakrabban.

Képzésre, vagy programra jelentkezés a regisztrációs űrlap kitöltésével

16 + 4 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.
Általános szerződési feltételek elfogadása

Kattintson Ide az ÁSZF megtekintéséhez!
Új lapon nyílik meg, az űrlap kitöltés megmarad (*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező).